Baba-mama jelelés

    Olivérrel, a kisfiammal igyekeztem a kezdetektől fogva társasági életet élni, jártunk mindenfelé: jógára, masszázsra, úszásra.
    Az egyik rokon lány hívta fel a figyelmemet egy könyvre, ami a baba-mama jeleléssel foglalkozott. Olyan lelkesedéssel mesélt róla, hogy kíváncsivá tett, elolvastam. Nagyon klassz dolognak tűnt. Nagy örömömre sikerült egy baba-mama jelelés tanfolyamra is eljutni a fiammal. Mint kiderült, az első tanfolyam volt ez Magyarországon. Nagyon érdekes, és könnyen tanulható volt számomra, és rögtön „lecsaptam” a tanárunk ajánlására: tartsak én is baba-mama jelnyelvi órákat.
 
    Olyan hévvel vetettem bele magam az ehhez szükséges kezdőszintű siket jelnyelvi tanulmányokba, hogy rögtön szerelmese lettem.  Amikor elvégeztem, úgy éreztem, mennem kell tovább, így most az középszintű tanfolyamot végzem éppen.  (Érdekes fintora ez a sorsnak, hiszen a gimnázium után csak azért akartam gyógypedagógiai főiskolára menni, hogy megtanuljam a siket jelnyelvet - akkor nem vettek fel, most itt van a jelnyelv mégis az életemben, és nagyon szeretem tanulni, és amennyire már tudom, használni is.)
 
 

    Olivér 9 hónapos volt, amikor a tanfolyamra jártunk. Nehezen lendült bele a jelelésbe, de amikor elkezdte, napról napra gyarapította a jelkészletét. Olyan jó érzés volt, hogy bár még nem tudott beszélni, mégis megértette magát velem, vagy Apával.

    Ami külön örömmel tölt el, hogy ez a baba-mama jelelőbeszéd egy fejlesztő program, amit a fejlesztőpedagógusi munkám során is remekül fogok tudni alkalmazni, azaz nagyszerűen passzol a „profilomba”.
 
 
    Mindenkinek szeretettel ajánlom, mert : még szorosabb kötődést tud kialakítani a családtagok közt, megkönnyíti a csecsemősírástól az élőbeszédig terjedő időszak kommunikációját, megnyit egy, a gyermek számára is könnyen használható kommunikációs csatornát, ezáltal minimalizálódik a meg-nem-értésből fakadó hiszti-szituációk száma, és még megannyi érvet tudnék felsorakoztatni mellette….de inkább javaslom: aki teheti próbálja ki!
 
 
    2009. tavasza óta önállóan vezetek csoportokat a Lilliput égisze alatt. Hadd ragadjam meg az alkalmat, hogy köszönetet mondjak mentoromnak, Fodor Zsuzsának a sok-sok segítségért, törődésért és töretlen lelkesedéséért.
 
    Az alábbi naptárban megtalálhatod, hol és mikor vezetek tanfolyamot. Előzetes egyeztetés után vállalok privát oktatást is. Szeretettel várlak foglalkozásaimon!
 
    A Lilliput honlapján mindent megtudhatsz a módszerről, helyszínekről, időpontokról. Kukkants be ide is : www.lilliput.co.hu
 

Ċ
Tímea Nagyné Kele,
2009. nov. 29. 13:11
ċ
ElfogadtaamagyarjelnyelvrőlésamagyarjelnyelvhasználatárólszólótörvénytazOrszággyűlés.doc
(29k)
Tímea Nagyné Kele,
2009. dec. 8. 6:37
Comments