Rainbow könyvek

    A Rainbow-hoz való csatlakozásom egyik oka szorosan összefügg a baba-mama jeleléssel.
A kutatások szerint a korai vizuális stimuláció révén a jelelő babák idősebb korukban sokkal nyitottabbak mindenféle témára, különösképpen az olvasásra, és kimagaslóan jó a szövegértésük.
 
    A Rainbow egy egyedülálló kezdeményezés: olyan gyermek- és ifjúsági (s néhány pedagógiai, pszichológiai, gyermeknevelési kérdéseket feszegető témájú felnőtt) könyveket kínálnak, melyek újak, igényesek, némelyik kimondottan különleges. Kisebb kiadók kiadványai ezek, melyekről nem mondható, hogy leroskadnak tőlük a nagy magyar könyváruházak polcai...pedig nem volna baj...
 
    Olivérnek jónéhány kedvence akadt ezek közül a könyvek közül: a telhetetlen hernyócska, akiből egy szép napon gyönyörű pillangó vált; az évszakos óriás böngészők, melyek szöveg nélkül, ám számtalan képpel és ezer színnel hívogatják a kicsinyeket. A szórakoztató Bárcsak lennék vagány bárány! és párja, a Melyik állat rózsaszínű?
 
Pillanatnyilag a Bilikönyv van porondon; minden egyes wc-n üldögéléskor el kell mesélni, néha Oli már kívülről mondja a soron következő mondatot.
A Bárányaltató pedig heti rendszerességgel előkerül az esti mesélések alkalmával.
 
Természetesen, a legtöbbször forgatott könyv a Beszél a kéz 1. és 2. kötete. Várom már, mikor fogja a Vaker jeleit értelmezni. :)
 
A Kamishibai (magyarul papírszinház) meséi pedig, nagyon remélem, hogy az óvodásaimat is éppúgy fogják szórakoztatni, mint a kisfiamat.
 
    A Rainbow különös hangsúlyt fektet a természetvédelemre is.  Néhány szenzációs, újrahasznosított papírból készült, kreatív játék és társasjátékok is megtalálhatók a kínálatban.
 
Szeretettel ajánlom, fedezzétek fel magatok a (mese)könyvek egy új/más dimenzióját!

 


Comments